• Strada Enuparului nr. 32, Brasov

OnSite HBsAg Combo Rapid Test

Virusul hepatitei B (HBV) este un virus ADN hepatotrop și agentul cauzator al bolilor hepatice acute și cronice semnificative la nivel mondial. Infecțiile cronice cu HBV pot duce la cicatrici hepatice (ciroză), insuficiență hepatică și cancer hepatic, ducând în mod colectiv la 887,000 de decese la nivel mondial în 2015. Din cele 770.000 de cazuri globale de cancer hepatic din 2012, 56% au fost atribuite HBV. Potrivit estimărilor OMS, aproximativ 257 de milioane de persoane din întreaga lume au fost afectate de infecție cronică cu virusul hepatitic B în 2015, doar aproximativ 10,5% dintre persoanele infectate la nivel global (27 de milioane de persoane) fiind conștiente de infecție. Numărul purtătorilor de HBV poate varia de la 8% în zonele cu epidemii ridicate, precum Asia de Sud-Est și Africa Sub-sahariană, la mai puțin de 2% în zonele cu epidemii scăzute, cum ar fi Statele Unite și nordul Europei.
Majoritatea persoanelor adulte sănătoase care sunt expuse la HBV elimină infecția, producând anticorpi neutralizanți (anti-HB) ce oferă imunitate pe tot parcursul vieții. Cu toate acestea, sugarii, copiii și persoanele cu imunitate compromisă expuse la HBV dezvoltă în cea mai mare parte infecții cronice care sunt surse potențiale de transmitere către alții. Diagnosticul infecției cu hepatită B este deosebit de important deoarece un vaccin sigur și eficient care oferă 98-100% protecție împotriva virusului este disponibil.
Un număr de antigeni și markeri serologici de anticorpi bine definiți sunt disponibili pentru diagnosticarea infecției cu HBV, inclusiv antigenul de suprafață al HBV (HBsAg), anticorpii împotriva HBsAg (anti-HB) și anticorpii împotriva antigenului nuclear HBV (anti-HBc). HBsAg este unul dintre primii markeri virali ai infecției, detectabil încă din 1-2 săptămâni după infecție. HBsAg este adesea detectabil pe durata simptomelor clinice și este eliminat la regresia infecției. Persistența serologică a HBsAg este un semn distinctiv al infecției cronice cu HBV, în timp ce prezența anti-HB arată o infecție cu HBV cu regresie anterioară sau un vaccin. Astfel, HBsAg poate fi utilizat ca marker pentru a monitoriza infecțiile acute și cronice și orice persoane cu rezultat HBsAg pozitiv ar trebui să fie considerate potențial infecțioase.
Testul rapid combo OnSite HBsAg detectează HBsAg în serul uman, plasmă sau sânge integral în 15-20 de minute și poate fi efectuat de către personal cu o calificare minimă, fără utilizarea echipamentelor de laborator.

Publicat în categoria TESTE RAPIDE, HIV si Hepatite pe de .
Formular cerere ofertăCere ofertă de preţ

Numele (obligatoriu)
Please leave this field empty.

Adresa email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Data livrare

Url

Title

Observatii

Please leave this field empty.

0729 992 000