• Strada Enuparului nr. 32, Brasov

Antigen Giardia

 

Informatii generale:
Giardia lamblia sau Giardia intestinalis este un protozoar flagelat, el fiind agentul etiologic al giardiozei, boala diareica aparuta dupa ingestia chistilor de Giardia. Parazitul prezinta doua forme: vegetativa (trofozoiti) si chistica. Forma chistica reprezinta forma de inmultire, de rezistenta a parazitului in mediul extern, si in acelasi timp stadiul infectant. Infectarea se realizeaza pe cale digestiva prin intermediul mainilor murdare, a alimentelor si apei contaminate.
Indicatiile testului:
Testul pentru detectarea chisturilor de Giardia lamblia reprezinta un test diagnostic, de monitorizare a eficientei tratamentului si de urmarire a eventualelor recurente ale bolii.
Metoda folosita este imunocromatografica si este o metoda calitativa de detectare a antigenului Giardia in fecale. Reprezinta o metoda directa, rapida si specifica. Ea prezinta avantajul de a detecta si chisturile distruse, spre deosebire de examenul microscopic care poate detecta numai chisturile intacte.
Rezultate:
– pozitiv (prezenta antigenelor de Giardia lamblia)
– negativ (absenta antigenelor de Giardia lamblia)
Prelevare:
Materii fecale din orice moment al zilei. Se recolteaza in tubul de recoltare (coprorecoltor fara mediu de transport) cate o portiune de marimea unei alune din 3 locuri diferite ale scaunului sau 20 ml de produs in cazul scaunelor lichide. Este interzisa adaugarea de substante conservante. Timp de conservare: maxim 1 ora la temperatura camerei; maxim 5 zile la +2ºC-+8ºC; timp mai indelungat la –20ºC.
Semnificatie clinica:
Datorita raspandirii largi, Giardia lamblia a devenit una dintre cele mai importante cauze ale diareii cronice sau acute. In general simptomele giardiozei incep la 1-2 saptamani dupa infectare si pot dura 2-6 saptamani.Exista si cazuri asimptomatice dar care prezinta chisturi de Giardia. Rezultatele trebuie interpretate in context clinic; un rezultat negativ nu exclude posibilitatea infectiei cu Giardia acesta se poate datora unei excretii intermitente a parazitului.

 

Formular cerere ofertăCere ofertă de preţ

Numele (obligatoriu)
Please leave this field empty.

Adresa email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Data livrare

Url

Title

Observatii

Please leave this field empty.

0729 992 000