• Strada Enuparului nr. 32, Brasov

HBsAg – Laboquick

HBsAg – Manualul Utilizatorului ( cod produs LBAG.01 )

Test rapid într-un singur pas pentru detectarea calitativă a AgHBs în ser sau plasmă. Casete de testare a antigenului de suprafață al hepatitei B. Doar pentru uz profesional.
Scopul Utilizării:
Testul casetă AgHBs eLaboquick este utilizat ca un dispozitiv de diagnostic în scopul determinării calitative a antigenului hepatitei B (AgHBs ) în ser sau plasmă umană, pe baza metodei imunocromatografice.
Sumar:
Hepatita acută este cel mai frecvent produsă de un virus. Ca și celălalte virusuri care cauzează hepatita, virusul hepatic B (HBV) constituie cel mai sever tip al acestei boli.Hepatita B este o afecțiune infecțioasă produsă de virusul hepatic B (HBV). Acesta este un virus ADN și are trei structuri antigenice. Antigenul de suprafață al hepatitei B (AgHBs), cunoscut sub denumirea de Antigen Australian, prezent la nivelul părții externe, spre exemplu pe capsula virusului. Mai există 2 structuri antigenice importante localizate în partea centrală a virusului, numite nucleocapside. Acestea sunt antigenele centrale ale virusului hepatic B (AgHBc) și antigenele hepatitei B (AgHBe). Perioada de incubație a virusului hepatic B variază între 1 și 6 luni. În cazul în care se detectează AgHBs pozitiv în ser în decursul a cel puțin 6 luni, se poate afirma că există infecția cronică cu virus hepatic B. Virusul B poate duce la afectarea ușoară a ficatului, până la complicații severe hepatice precum ciroza și carcinomul hepatocelular (cancer hepatic). Virusul hepatic B își plasează materialul genetic în celulele ficatului, acestea oferind fertilitate virusului prin mecanism schizogenetic. Sistemul imun începe să atace celulele hepatice proprii organismului, acestea contaminând materialul genetic viral. Adică virusul afectează în mod indirect celulele hepatice. Astfel, atacarea continuă a celulelor hepatice de către sistemul imun determină moartea celulară. Hepatita B poate fi transmisă prin produse sanguine contaminate, tratament stomatologic, act sexual, ace infectate (consumul de droguri, tatuare, acupunctură, piercing) sau de la mamă la făt în decursul sarcinii. Hepatita B este cea mai frecventă boală infecțioasă din lume. Cel puțin 350 milioane oameni sunt vectori cronici ai acestei infecții. Distribuția geografică a acestei boli variază foarte mult, în funcție de regiune și de număr de cazuri.
Principiul testului:
Dispozitivul de testare AgHBs este format dintr-o fereastră care cuprinde suportul pentru probă-un orifciu în care serul/plasmă este picurat. Suportul este căptușit de o membrană permeabilă. Membrana constă în trei zone cu anticorpi: prima este mobilă, iar celălalte două sunt fixe. Zona mobilă este formată din anticorpi monoclonali și particule de aur coloidal sensibile de culoare. A 2-a zonă formează linia test și intră în alcătuirea zonei stabile a membranei. A 3-a zonă formează linia de control și este constituită din imunoglobuline anti-șoarece. Proba de ser/plasmă începe să migreze pe membrană și dacă aceasta conține AgHBs în cantitatea minimă pe care o poate detecta dispozitivul, anticorpii anti Hbs formează un compus conjugat cu aur coloidal, acesta deplasându-se în zona de test indicată prin litera T. Apoi compusul este blocat în această zonă și formează o linie în dreptul literei T. Zona test este asociată cu prezența sau absența antigenului Hbs în probă, astfel încât prezența sau absența liniei în dreptul literei T indică rezultatul pozitiv, respectiv negativ. Particulele de aur coloidal nu sunt blocate în zona test, ele continuând să se deplaseze către zona control C unde se fixează formând o linie. Apariția acestei linii în dreptul literei C, funcționează drept control, indicând că a fost utilizată o cantitată suficientă de probă și că dispozitivul a funcționat corect.
Impachetare : 50 teste / cutie

Publicat în categoria HIV si Hepatite, Teste rapide pe de .
Formular cerere ofertăCere ofertă de preţ

Numele (obligatoriu)
Please leave this field empty.

Adresa email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Data livrare

Url

Title

Observatii

Please leave this field empty.

0729 992 000